Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 213 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Regeldruk

Kwaliteitsindicatoren fors verminderd, uitkomstindicatoren gestegen

Zorgpartijen spraken medio 2018 met elkaar af om het aantal verplichte proces- en structuurindicatoren met 25 procent te verlagen. Dat is gelukt, blijkt uit een telling door het Zorginstituut Nederland. Tegelijkertijd is het percentage uitkomstindicatoren voor 2019 opnieuw gestegen.
SEH Westeinde boekt tijdwinst

Concentratie van zorg: Waar moet men rekening mee houden?

Als een ziekenhuislocatie niet langer acute zorg aanbiedt, neemt dan ook de vraag naar aanpalende zorg af? KPMG Health onderzocht dit zogenoemde 'cascade-effect'. Wat blijkt is dat dit zeker niet altijd het geval hoeft te zijn. Eventuele nadelige gevolgen van concentratie zijn namelijk sterk afhankelijk van het type (spoed-)zorgindicatie.
Zorgvisie Top-10 Advocaten Gezondheidszorg

Topadvocaten Gezondheidszorg 2018: de top-10 algemeen

Algeheel winnaar is Joris Rijken, advocaat bij AKD, geworden met een totaal van 182 stemmen. Gevolgd door zijn collega Klaas Meersma die 155 stemmen vergaarde.
Winnaar topadvocaten categorie

De tien beste advocaten in de categorie Zorgvastgoed

Timo Huisman van Loyens & Loeff voert de top-10 van de categorie Zorgvastgoed aan bij de jaarlijkse verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg. Morgen wordt de overall winnaar bekend.
Winnaar topadvocaten categorie

Topadvocaten Gezondheidszorg: de tien beste in Ondernemingsrecht

Naast een gedeelde eerste plaats in de categorie Regulatory, is Klaas Meersma van AKD in een tweede categorie als topadvocaat aangewezen: Ondernemingsrecht. Bij de jaarlijkse verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg kiezen advocaten ook wie in een bepaald rechtsgebied uitblinkt.

Aanbevelingen voor zorgkantoren: Wat kan er nog worden verbeterd?

Zorgkantoren ontwikkelen zich steeds verder tot zorgregisseur voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Tevens zetten zij de cliënt vaker centraal, blijkt uit onderzoek van het NZa. Desondanks staan zorgkantoren de komende tijd nog steeds voor belangrijke uitdagingen.
Winnaar topadvocaten categorie

Topadvocaten gespecialiseerd in Arbeidsrecht en medezeggenschap

Bij de jaarlijkse verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg kiezen advocaten ook wie in een bepaald rechtsgebied uitblinkt. Dit jaar is Ruud van der Mark van KBS advocaten de favoriet voor zaken op het gebied van Arbeidsrecht en medezeggenschap.
Winnaar topadvocaten categorie

Twee advocaten delen de toppositie voor Aanbesteding en zorginkoop

Bij de verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg kiezen advocaten ook wie de beste is in een bepaald rechtsgebied. Voor Aanbesteding en zorginkoop noemen zij het vaakst zowel Klaas Meersma als zijn collega Joris Rijken van AKD.
Winnaar topadvocaten categorie

Topadvocaten in de nieuwe categorie IT-recht

Dit jaar is een aparte categorie voor IT-recht ingeruimd bij de verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg. Naast een algemene winnaar kiezen de advocaten ook voor elke categorie de beste. Voor IT-recht kozen zij Wouter Koelewijn van Van Benthem en Keulen.
Schakelteam: beleid moet sneller

Ambulantisering ggz komt moeilijk van de grond

In de ggz lijkt een zeer lichte verschuiving plaats te vinden waarin intensieve ambulante zorg toeneemt en klinische zorg afneemt. Er zijn echter nog steeds veel zorgen over de kwaliteit van leven van mensen met ernstige psychische aandoeningen.

Verfijn de zoekresultaten