Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 189 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Tekort aan wijkverpleegkundigen bedreigt keuzevrijheid en kwaliteit

Het tekort aan wijkverpleegkundigen beperkt cliënten meer in hun keuzevrijheid dan budgetplafonds. Dat staat in het rapport Keuzevrijheid in de wijkverpleging van Arteria consulting. Door personeelstekort moeten zorgaanbieders geregeld nee verkopen.

Vervolgacties moeten zorgen voor verbetering casemanagement dementie

Uit onderzoek blijkt dat op het gebied van casemanagement dementie nog een hoop vooruitgang geboekt kan worden. Daarom zijn er onder meer door het ministerie van VWS een aantal vervolgacties opgesteld om de toegankelijkheid en kwaliteit van casemanagement dementie te verbeteren.
VerpleegThuis wint Zinnige Zorg Award, Wlz

Ongeneeslijke kankerpatiënten tevreden met thuiszorg

Patiënten met ongeneeslijke kanker ontvangen thuis veelal de zorg waar zij behoefte aan hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Nivel. Toch bestaan er volgens de patiënten nog wel enkele verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden.
algoritme dure medicijnen prijssteling Bob Löwenberg en Carin Uyl de Groot

Kankersterfte in Nederland relatief hoog ten opzichte van buurlanden

Sterfte aan kanker is in Nederland vrij hoog in vergelijking met andere Europese landen. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM, waarin de gezondheid en gezondheidszorg zijn vergeleken met elf nabijgelegen Europese landen.
eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp

Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het SCP over de hervorming van de langdurige zorg.
verpleeghuizen verpleeghuiszorg oudere

Inspectie worstelt met inbreng ervaringsdeskundige

Tijdens een pilot heeft de inspectie ervaringsdeskundigen ingezet bij toezicht op twintig verpleeghuizen. De ervaringsdeskundigen zijn door trainingen van de inspectie gaan kijken naar de zorg zoals de inspectie dat ook doet. De meerwaarde van ervaringsdeskundigen is daardoor verloren gegaan.
hoofdlijnenakkoord medisch specialisten

Hoofdlijnenakkoord medisch specialisten ‘krachteloos’ en ‘voor elk wat wils’

De minister bespaart 1,5 miljard euro en verder heeft elke partij wel iets binnengehaald. Maar een stok achter de deur ontbreekt. Dat zeggen deskundigen.
samen beslissen, shared decisionmaking,patiënten

Akkoord: uitkomstindicatoren voor helft van de zorg in 2022

Over vier jaar moeten er voor 50 procent van ziektelast uitkomstindicatoren beschikbaar zijn. Zorgverzekeraars moeten hier op gaan inkopen.
hoofdlijnenakkoord, gegevensuitwisseling innovatie ict en e-health

Alle ziekenhuizen moeten uiterlijk 2019 gegevens kunnen uitwisselen

Uiterlijk 2019 moet er een landelijk netwerk gereed zijn waarin alle ziekenhuizen en klinieken onderling medische gegevens kunnen uitwisselen.

Verfijn de zoekresultaten