Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

RVZ: ‘Zorgplan voor patiënt in wet vastleggen’

In de care wordt het hoog tijd voor een zorgplan waarin arts en patiënt in gezamenlijk overleg de behandeling vastleggen. Patiënten en zorgverleners moeten zich committeren aan gezondheidsdoelen. Dat stelt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg in het advies: “De participerende patiënt”.
RVZ: ‘Zorgplan voor patiënt in wet vastleggen’
Foto: ANP Koen Suyk

Een ‘partnerschap’ tussen patiënt en zorgverlener moet de basis zijn voor diagnostiek en behandeling van patiënten. Dat is de kern van het advies van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg aan de minister van VWS, vandaag donderdag 20 juni. Om tot een goede gezamenlijke besluitvorming te komen, is het noodzakelijk dat patiënten goed geïnformeerd worden, toegang hebben tot hun – digitale – dossier en met hun zorgverlener een zorgplan opstellen. De RVZ wil vaart zetten achter de cliëntparticipatie door het inzagerecht en een verplicht in te voeren zorgplan wettelijk vast te leggen.

 

De RVZ adviseert over dit onderwerp, omdat

12
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.