Schippers overweegt extra geld ziekenhuis-ict

Minister Edith Schippers wil de ziekenhuizen ondersteunen bij het inrichten van patiëntenportals. Zij wil meewerken aan versnelling van dit proces en denkt daarbij ook na over het ter beschikking stellen van extra financiële middelen: ‘Het zou kunnen, ik sluit het niet uit maar ik zeg nu nog niets toe.’
1. schippers en van rooy met plan.jpg

Schippers zei dit afgelopen woensdagavond in de wandelgangen van Nieuwspoort, Den Haag, waar zij net het programma Zorg voor 2020 van de Nederlandse ziekenhuizen in ontvangst had genomen.

Goodwill-gelden
Schippers mag nog geen officiële toezeggingen doen, de begrotingsbesprekingen moeten immers nog komen. De ziekenhuizen zijn positief gestemd. Zij hopen een beroep te kunnen doen op de zogeheten goodwill-gelden. Dat is een pot met 125 miljoen euro die in 2014 is ingesteld door VWS om het vrijgevestigd medisch specialisten die willen overstappen naar loondienst gemakkelijker te maken. Hiervan zou uiteindelijk nauwelijks gebruik zijn gemaakt.

Majeure investeringen
NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy

0
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.