Siemens verkoopt epd/zis aan Cerner

Siemens heeft de afdeling Health Services (HS), waar Soarion en i.s.h. MED onder vallen, verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Cerner. Siemens gaat zich focussen op medische beeldvorming en medische diagnostiek en de daaraan gerelateerde IT-structuur, zegt Kees Smaling, directeur Healthcare Siemens Nederland.
Siemens verkoopt epd/zis aan Cerner
Foto: Siemens

De epd/zis-onderdelen Soarian en i.s.h. MED worden in 15 Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Dit voorjaar werd nog een contract gesloten met UMC Groningen en Erasmus MC Rotterdam voor de levering en implementatie van het elektronisch patiëntendossier Soarian. Deze projecten lopen geen gevaar en worden volgens Siemens gewoon voortgezet. In Nederland zijn zo’n honderd mensen actief binnen de Nederlandse HS-afdeling van Siemens.

Strategische samenwerking

Cerner en Siemens blijven wel met elkaar samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, kennis en klantbestanden. Daartoe hebben de partijen een strategische overeenkomst getekend waarbij Cerner zich richt op de zorg ict en Siemens op medische

2
209

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.