Spoedzorgplan ZN verdwijnt in prullenbak

Brancheorganisaties in de zorg hebben nieuwe indicatoren afgesproken om de kwaliteit van complexe spoedzorg te meten. Beslissingen over volumenormen, intensive care en spoedeisende hulpafdelingen zijn doorgeschoven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spoedzorgplan ZN verdwijnt in prullenbak
Foto: ANP/Albert Kievit

Dit meldt Zorginstituut Nederland. Hoofd Kwaliteitsinstituut Diana Delnoij: ‘Het is bijzonder dat er nu voor vijf van de zes aandoeningen iets ligt. Daar zag het twee maanden geleden nog niet naar uit.’

Kwaliteitszorg

Voor beroertes, hartinfarcten, heupfracturen, aorta-aneurysmata en multi traumata zijn nu kwaliteitsindicatoren vastgelegd. Over geboortezorg is nog geen overeenstemming. Hier wordt gewacht op het rapport van de Commissie Perinatale Zorg. De kwaliteitsindicatoren die de Orde, NVZ, NFU en NPCF hebben vastgesteld zijn bijna allemaal andere dan in het plan van Zorgverzekeraars Nederland zijn opgenomen. Vandaag is bekend geworden dat ook de zorgverzekeraars de nieuwe indicatoren onderschrijven.

Spoedzorg

Afgelopen

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.