Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steun voor LSP na 2015

Mark van Dorresteijn
De NVZ, Nictiz, NPCF, ZN en diverse andere partijen steunen het Landelijk Schakelpunt (LSP) ook na 2015. Zij hebben op 26 november een nieuwe intentieverklaring getekend.
Steun voor LSP na 2015

De partijen tekende tijdens de jaarlijkse bestuurlijke evaluatie een intentieverklaring waarin zij VZVZ vragen na de startperiode van drie jaar door te gaan met het LSP.

Nieuw convenant

Begin 2013 startte VZVZ officieel op basis van het Businessplan 2013 – 2016. Bij de evaluatie constateerden LHV, KNMP, NVZ, InEen, NPCF, ZN, Nictiz en ict-leveranciers dat het LSP goed op de rit staat. Voor de periode na 2015 zal een nieuw convenant worden opgesteld op basis van een businessplan.

Voortgang LSP

Zorgverleners wisselen via het LSP huisartswaarneemgegevens en medicatiegegevens uit, met de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. In de eerste twee jaar heeft rond de 90 procent van de zorgverleners zich aangesloten bij het LSP. Het aantal patiënten dat toestemming geeft nadert de zes miljoen. In het derde jaar en daarna ligt de nadruk op het verder bevorderen van het gebruik van het LSP in het kader van de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en patiëntbetrokkenheid.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.