Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tegemoetkoming voor LSP-aansluiting verlengd

Mark van Dorresteijn
De LHV heeft zich er bij de LSP-convenantspartners (Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en koepelorganisaties) hard voor gemaakt dat ook na 31 december 2013 een tegemoetkoming wordt verstrekt aan huisartsen die zich (her)aansluiten op het LSP.
Tegemoetkoming voor LSP-aansluiting verlengd

Het gaat hierbij om een tegemoetkoming in de kosten die huisartsen moeten maken om hun praktijk op het LSP aan te sluiten. ZN verstrekt die tegemoetkoming.

Technische problemen

Vanwege de veelal technische problemen die er nog spelen rond het LSP, vindt de LHV het te vroeg om de tegemoetkomingen te beëindigen. Veel huisartsen hebben namelijk de (her)aansluiting uitgesteld vanwege deze problemen. Een verlenging met een half jaar vindt de LHV daarom redelijk. ZN heeft toegezegd dat de tegemoetkomingen zeker nog drie maanden langer beschikbaar blijven.

Jaarlijkse vergoeding

Daarnaast is de periode om in aanmerking te komen voor jaarlijkse vergoeding met een kwartaal verlengd. Voor dit jaar gold als voorwaarde voor de jaarlijkse vergoeding dat ten minste 30 procent van de dossiers moet zijn aangemeld. Huisartsen krijgen nu tot 1 april 2014 de tijd om dit percentage te halen. Tevens ontvangen zij 59 cent per aangemeld dossier als opt-in-vergoeding.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.