Transitie in Rotterdam loopt op rolletjes

De transitie van de langdurige zorg verloopt in Rotterdam gestaag. Met de Gouden Standaard zijn kwaliteit van zorg en medewerkers voorlopig beschermd. Toch zijn er wel partijen die roet in het eten kunnen gooien, zegt Marco Florijn (PvdA), wethouder werk, inkomen, zorg en bestuur in Rotterdam.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Transitie in Rotterdam loopt op rolletjes
Foto: ANP - Roel Rozenburg

De Gouden Standaard is een zorgakkoord tussen gemeente, zorgwerkgevers en vakbonden over de kwaliteit van zorg en de werkgelegenheid. De afspraken zorgen voor meer ruimte bij alle partijen om de transitie goed te laten verlopen. ‘De Gouden Standaard is overigens niet alleen bruikbaar binnen Rotterdam. Het staat andere gemeenten vrij om het plan te kopiëren en zelf toe te passen’, zegt Florijn.

Budget

‘We balen er wel van dat het budget nog niet helder genoeg is. Daarom bereiden we scenario’s voor bij verschillende budgetten. Dat maakt het complexer, maar noodzakelijk. Wachten tot het staatsblad met uitsluitsel komt, kan niet. Ik

1
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Hoe de transitie verloopt kun je pas weten op het moment dat je een kwaliteitsmeting Ouderenzorg hebt gedaan vóór en na de transitie (zoals ook de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg adviseerde), en daar de kosten tegen afzet.
    Ik denk wel dat Rotterdam zijn best doet en goede stappen heeft gezet, maar of daarmee de kwaliteit van ouderenzorg behouden blijft en hoe het zit met de kosten, dat blijft voorlopig koffiedik kijken. En zal altijd koffiedik kijken blijven zonder behoorlijke meting.
    Verder zijn er veel (andere) redenen om aan te nemen waarom landelijk gezien het kabinetsbeleid inderdaad zal leiden tot een chaos in de ouderenzorg. Zie voor die redenen, en hoe de overheveling wel vorm en tijdpad gegeven zou moeten worden http://bit.ly/1d9FqjQ (eigen site). De regelmatige lezer van deze site al bekend, maar wellicht dat een Rotterdammer — of PvdA’er — nieuw is hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.