Transitie in Rotterdam loopt op rolletjes

De transitie van de langdurige zorg verloopt in Rotterdam gestaag. Met de Gouden Standaard zijn kwaliteit van zorg en medewerkers voorlopig beschermd. Toch zijn er wel partijen die roet in het eten kunnen gooien, zegt Marco Florijn (PvdA), wethouder werk, inkomen, zorg en bestuur in Rotterdam.
Transitie in Rotterdam loopt op rolletjes
Foto: ANP - Roel Rozenburg

De Gouden Standaard is een zorgakkoord tussen gemeente, zorgwerkgevers en vakbonden over de kwaliteit van zorg en de werkgelegenheid. De afspraken zorgen voor meer ruimte bij alle partijen om de transitie goed te laten verlopen. ‘De Gouden Standaard is overigens niet alleen bruikbaar binnen Rotterdam. Het staat andere gemeenten vrij om het plan te kopiëren en zelf toe te passen’, zegt Florijn.

Budget

‘We balen er wel van dat het budget nog niet helder genoeg is. Daarom bereiden we scenario’s voor bij verschillende budgetten. Dat maakt het complexer, maar noodzakelijk. Wachten tot het staatsblad met uitsluitsel komt, kan niet. Ik

1
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.