UMC Utrecht zet reuzenstap met e-health

Het UMC Utrecht maakt de komende jaren een flinke digitaliseringsslag. Het ziekenhuis wil ruim 320.000 patiënten toegang geven tot een online portaal inclusief medisch dossier. Mirjam van Velthuizen, lid van de raad van bestuur, vertelt over de plannen.
Mirjam van Velthuizen
Mirjam van Velthuizen

Het UMCU werkt nu circa zeven jaar met portalen voor diverse afdelingen, zoals reumatologie, psychiatrie, en dermatologie. ‘De portalen die we nu hebben, bevallen goed en we willen deze aanpak breder beschikbaar maken voor alle patiënten’, vertelt Van Velthuizen. Medio 2015 stapt het umc over naar een generiek portaal voor alle patiënten. Technisch is het portaal al in orde; momenteel worden de laatste stappen gezet op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming.

Generiek portaal

In het portaal vinden patiënten bijvoorbeeld hun medisch dossier inclusief alle informatie over hun behandeling, laboratoriumuitslagen en afspraken. Van Velthuizen: ‘Er is een grote groep mensen

2
56

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.