Van Rijn zit vast aan ultimatum pgb-chaos

Alle problemen rondom de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) zijn op 15 mei opgelost. Zo niet, dan zegt de Kamer het vertrouwen op in staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Dit ultimatum werd gisteren in de Tweede Kamer nog eens zeer nadrukkelijk onderstreept door alle oppositiepartijen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn zit vast aan ultimatum pgb-chaos

Voor de vijfde keer dit jaar moest Van Rijn woensdag naar de Kamer om uitleg te geven over de chaos die al maanden duurt bij de uitvoering van het zogenoemde ‘trekkingsrecht’.Pgb-houders krijgen sinds dit jaar het loon voor hun zorgverleners niet meer op hun eigen rekening gestort, maar uitgekeerd via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De aanleiding van het debat woensdag was een nieuwsbericht dat Van Rijn waarschuwingen zou hebben genegeerd over de invoering van dit nieuwe systeem. De introductie van het trekkingsrecht hangt samen met de andere grote stelselwijzigingen in de zorg en is volgens de staatssecretaris ‘niet goed verlopen’.

6
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Is de houdbaarheidsdatum van onze staatssecretaris zo langzamerhand niet verlopen. Iedereen (ieder kind) kon dit zien aankomen.
    Bovendien heeft hij de kamer veel essentiële informatie onthouden.
    Veredr weet ik zeker, geachte heer van Rijn dat dirt dossier niet opgelost is binnen drie weken, niet binnen zes welen, maar op zijn vroegst einde van het jaar.
    Opzouten, nu nu nu 

  3. De problemen met het PGB zijn nog niets vergeleken met de groeiende problemen in de ouderenzorg, door de extramuralisatie, gelijktijdige WMO-bezuiniging en veel te snelle invoering. Waar overigens veel partijen mee instemden: VVD, CU, SGP, PvdA en D66. Plus het CDA in eerdere regeringsperioden. Staatssecretaris Veldhuijzen – Van Zanten, die de extramuralisatie inzette/verder voerde, was zelfs van CDA-huize.

  4. Dan kan Van Rijn beter alvast gaan beginnen met inpakken want de kans dat op 15 mei de problemen bij SVB zijn opgelost is nul. Deze problemen zitten in de vezels van de organisatie. Iedereen die ooit ziekmelingen heeft moeten doen bij de SVB is daarmee bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.