Van Rijn zit vast aan ultimatum pgb-chaos

Alle problemen rondom de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) zijn op 15 mei opgelost. Zo niet, dan zegt de Kamer het vertrouwen op in staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Dit ultimatum werd gisteren in de Tweede Kamer nog eens zeer nadrukkelijk onderstreept door alle oppositiepartijen.
Van Rijn zit vast aan ultimatum pgb-chaos

Voor de vijfde keer dit jaar moest Van Rijn woensdag naar de Kamer om uitleg te geven over de chaos die al maanden duurt bij de uitvoering van het zogenoemde ‘trekkingsrecht’.Pgb-houders krijgen sinds dit jaar het loon voor hun zorgverleners niet meer op hun eigen rekening gestort, maar uitgekeerd via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De aanleiding van het debat woensdag was een nieuwsbericht dat Van Rijn waarschuwingen zou hebben genegeerd over de invoering van dit nieuwe systeem. De introductie van het trekkingsrecht hangt samen met de andere grote stelselwijzigingen in de zorg en is volgens de staatssecretaris ‘niet goed verlopen’.

6
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.