Voorspelbaar verlies op wijkverpleging is dramatisch’

Verzekeraars die veel investeren in wijkverpleging snijden zichzelf in de vingers. Daarmee trekken ze verzekerden aan op wie ze voorspelbaar verlies zullen lijden.
‘Voorspelbaar verlies op wijkverpleging is dramatisch’

Daarvoor waarschuwt onderzoeker Richard van Kleef van het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit) in Zorgvisie Magazine dat vrijdag 26 september verschijnt. Minister Edith Schippers van VWS hevelt de wijkverpleging per 2015 over van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (ZVW). Daarmee verdwijnen de financiële schotten met de eerstelijns zorgaanbieders en de ziekenhuizen. Die schotten verhinderen nu de verschuiving van dure ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. Onder één wettelijk regime moet het makkelijker worden om de wijkverpleegkundige de centrale rol in de wijk te geven die het kabinet voor ogen staat. Meer preventie, meer zelfredzaamheid, meer zorg dicht bij huis

4
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.