Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Voorspelbaar verlies op wijkverpleging is dramatisch’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verzekeraars die veel investeren in wijkverpleging snijden zichzelf in de vingers. Daarmee trekken ze verzekerden aan op wie ze voorspelbaar verlies zullen lijden.
‘Voorspelbaar verlies op wijkverpleging is dramatisch’
Premium

Daarvoor waarschuwt onderzoeker Richard van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jammer dat onze VWS minister Schippers als een gillende keukenmeid door het zorgbestel gaat. Wie gezond snapt er niets van. Wie ziek is krijgt de gevolgen op z’n bord en merkt dit in z’n beurs. Deze regering financiert alleen populistische zaken om ”mee te doen” met de grote landen

  3. De geschiedenis herhaalt zich steeds. Nu ten aanzien van bedoelde overschrijding kosten wijkverpleging. Verzekeraars investeren niet meer in zorg dan is gedekt via de rekenpremie VWZ/BKZ. Gaat al jaren zo. De ZV die wel meer investeert, bvb als dat noodzakelijk is, betaalt de meerkosten. Per 2015 zijn ZV’s risicodragend voor 1e lijn. Het risico anno 2015 ligt, naast de burger die niet de goede zorg krijgt, bij de zorgaanbieders met MBI, maximale groeipercentages en tariefmaatregelen. NZa kijkt weg. Met een goed ante-vereveningsmodel lijden ZV’s geen buitensporig risico. En met hun extra reserves (hoger dan Solvency) kunnen ze ook nog wel een stootje hebben. Lees van Boxtel (Volkskrant)/Oomen (Follow the Money)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.