Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VWS wil strak sturen op kosten wijkverpleging

Geeft de zorg te veel geld uit aan wijkverpleging, dan haalt Schippers het geld terug via een tariefskorting of het macrobeheersinstrument.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VWS wil strak sturen op kosten wijkverpleging

In het onderhandelaarsresultaat transitie verpleging en verzorging 2014-2017 staan afspraken tussen VWS en de belangenpartijen: ActiZ, BTN, NPCF, V&VN en ZN. Het akkoord beoogt risicospreiding zodat risico’s niet eenzijdig bij één partij komen te liggen, maar alle betrokkenen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voelen.

Financiën

Voor 2015 is een bedrag van 3,079 miljard gereserveerd. Het jaar daarop ligt het bedrag op 3,349 miljard. Dit is inclusief inzichten ten aanzien van groei en extramuralisering. De partijen beloven zich tot het uiterste in te spannen om de taakstelling te realiseren en zijn overeengekomen bij de zorginkoop en de zorgverlening het financiële kader als uitgangspunt

9
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

9 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Dat zijn we gewend, die kadootjes van ‘sigaar uit eigen doos’
  Eerst wordt er grote onrust veroorzaakt, door ontslag en daardoor rampscenario’s en dan kan er weer banen gecreerd worden?
  Jullie kenne het spreekwoord:
  ” Nieuwe heren, andere wetten”
  Vraag: ‘Waarom zouden we nog stemmen, als ze zo hun eigen spektakel uit de doos toveren?’

 3. Grote getallen. Grote woorden. Veel onwaarheden. Veel geld in het water gooien. Zeer lage productiviteit face-to-face. Alles als gevolg van bestaande werkstructuren afbreken en opnieuw beginnen met onervaren ambtenaren. De klant zit zonder zorg! Het geld wordt gebruikt voor het dempen begrotingstekorten gemeenten. De ketting van leugens wordt steeds groter en langer. Minister van VWS zet staatssecretaris Van Rijn onder druk met ”budgetaftopping” Zo gaat NL ten onder aan de liberalisering. Domme kiezer!

 4. Geachte lezer,
  Er zijn nog zoveel onzekerheden m.b.t. de WMO,de AWBZ,de concept-wet Langdurige Zorg,de medewerking van de gemeentelijke overheden,de efficientie van de zorgaanbieders en niet te vergeten de kosteneffectiviteit van al onze inspanningen.
  Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan nu al gezegd worden dat de minister zal gaan korten op het budget.
  Versterk de eerstelijnszorg moet het adagium zijn bij ons allen.
  Vriendelijke groet.

 5. Zoals op een ander pagina alhier ook al gemeld: het hele beleid t.a.v. de hervorming van de langdurige ouderenzorg is gebaseerd op een onvolledige en deels onjuiste voorstelling van zaken door het kabinet. Vooral wat betreft de kosten van de ouderenzorg. En gelardeerd met en verkocht middels halve drogredeneringen.
  Lees versie 3 van http://www.gezondezorg.org/ouderenzorg, die is aangevuld met nieuw ontdekte feiten en cijfers, alsmede een beschrijving van het politieke amateurisme/kiezersbedrog dat aan de voorlopige besluitvorming ten grondslag heeft gelegen. En huiver.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.