Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vzvz vreest beroep tegen schakelpunt niet

De Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) wil in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Midden Nederland van 23 juli 2014 over de rechtmatigheid van het Landelijk Schakelpunt (LSP). De partij die het schakelpunt beheert, VZVZ, meldt vandaag het beroep met vertrouwen tegemoet te zien.
ANP Koen van Weel

VZVZ betreurt het als VPHuisartsen tot deze stap overgaat. Volgens VZVZ heeft de rechtbank in een glashelder vonnis geoordeeld dat het LSP in overeenstemming is met de wettelijke eisen. Om die reden ziet VZVZ de behandeling in een mogelijk hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet.

Verklaring

‘De gegevensuitwisseling via het LSP is in het belang van de (verbetering van de) kwaliteit van de zorg en veiligheid van de patiënt’, schrijft VZVZ in een verklaring. ‘De rechtbank Midden Nederland is gekomen tot een grondig gefundeerde uitspraak, die dat ook bevestigt. Bij de huidige en toekomstige ontwikkeling van het LSP weet VZVZ zich niet alleen gesteund door de rechter, maar ook door inmiddels meer dan 4,5 miljoen individuele patiënten die hun zorgverleners 8,5 miljoen keer toestemming hebben verleend om verschillende soorten medische gegevens uit te wisselen in het belang van hun behandeling. En door ruim 82 procent van de huisartsen, bijna 90 procent van de apotheken en 96 procent van de huisartsenposten die nu zijn aangesloten op het LSP. Daarom gaat VZVZ onverminderd door met de ontwikkeling en het gebruik van het LSP.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.