Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ACM haalt streep door concentratie spoedzorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De concentratie van acute zorg staat op losse schroeven. De plannen zijn mogelijk in strijd met de Mededingingswet, aldus de Autoriteit, Consument & Markt (ACM).
ACM haalt streep door concentratie spoedzorg

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft vorig jaar

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Waarom, zo vraag ik me dan weer eens af na het lezen van bovenstaande, wordt van hoger kand bepaald, wie iets wel of niet kan of mag.
   Wanneer, tegen de geldende tarieven, een gezonde concurrentie ontstaat is dat toch helemaal niet verkeerd. Met een gezonde concurrentie bedoel ik hier een concurrentie, die ontstaat door kwaliteit en zorgzaamheid (in de letterlijke zin van dit woord) Waarom wordt er in de reguliere ziekenhuizen niet toekomstig zo gewerkt als na de transitie en herstructurrering in de andere takken van zorg?
   Alle ziekenhuizen mogen wat mij betreft een spoedeisende hulp hebben. Afhankelijk van hun omzet en prestaties zal er dan een natuurlijke selectie plaatsvinden en degenen, die het niet goed doen houden dan vanzelf op.
   Specialisme idem dito. Door de voorstellen van nu, een soort gedwongen specialisatie, gebeurt dat wat niemand wil: verarming van de gezondheidszorg door te vergaande specialisatie. Kennelijk is er niemand, die nadenkt over de (ook financiele) gevolgen daarvan.
   Ziekenhuizen moeten dus zelf kiezen, maar ook zelf roeien met de financiele riemen, die ze hebben.
   Peter Jan Visee

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.