Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Adastra adopteert nieuwe LSP-eisen

Mark van Dorresteijn
Het patiëntenbeheersysteem Adastra van Advanced Health & Care is het eerste systeem dat voldoet aan de laatste wetgeving rond het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dat stelt Advanced Health & Care.
Adastra adopteert nieuwe LSP-eisen
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Adastra richt zich op de Nederlandse after-hours zorgmarkt en werkt nu volgens de laatste wetgeving uit januari 2014. Hierdoor hebben huisartsen toegang tot drie online databases bestaande uit patiëntengegevens, zorgdossiers, lijsten van voorgeschreven medicijnen en details van bestaande ziektebeelden en intoleranties. Een aantal softwareleveranciers hebben LSP conformiteit bereikt, niettemin is Adastra het eerste systeem dat voldoet aan de laatste versie van de wetgeving, AORTA V6.11. Adastra is het enige systeem dat voldoet aan LSP en huisartsen toegang verschaft tot alle drie databases.

Mobiel toegang

Advanced is ook de enige dienstverlener die aan LSP voldoet en  mobiele connectiviteit biedt, waarmee huisartsen op afstand en op het punt van zorg toegang hebben tot patiëntgegevens.

Adastra’s mobiele functionaliteit maakt het voor klinisch personeel, waaronder huisartsen en wijkverpleegkundigen, mogelijk om op afstand toegang te hebben tot patiëntgegevens via het beveiligde netwerk van LSP. Patiëntendossiers kunnen ook op het punt van zorg bijgewerkt worden en naar het Adastra-systeem teruggestuurd worden.

Nictiz en VZVZ

De naleving van LSP door Adastra volgt op een streng accreditatieprogramma dat onder toezicht staat van twee organisaties: het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) en de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ).

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.