Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ controleert overdracht patiëntgegevens

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat in 2014 toetsen of ziekenhuizen patiëntengegevens goed overdragen aan verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties en huisartsen. De inspectie richt zich daarbij speciaal op de overdracht van gegevens van kwetsbare ouderen.
IGZ controleert overdracht patiëntgegevens
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De inspectie zal in de dossiers van kwetsbare ouderen controleren of er vanuit het ziekenhuis schriftelijk of elektronisch is overgedragen volgens de wet- en regelgeving en veldnormen. Ook zal er gekeken worden of de ontvangende instellingen (verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties en huisartsen) bij ontbreken van overdrachtsinformatie tijdig actie hebben ondernomen om die essentiële informatie voor verantwoorde zorg alsnog te krijgen.

Niet optimaal

Volgens de inspectie verloopt de informatie-uitwisseling in de zorg niet optimaal. ‘Hoe verder de schakels in de zorg van elkaar af liggen, hoe groter de knelpunten. Vooral de uitwisseling van informatie tussen de ‘cure’ en de ‘care’ is vaak niet goed geregeld. Daarom besteedt de inspectie daar al enkele jaren extra aandacht aan in haar contacten met cliënten-, beroeps- en brancheorganisaties.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.