Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwaliteitsinstituut pakt regie bij ic-richtlijn

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Kwaliteitsinstituut pakt de regie bij het opstellen voor een nieuwe richtlijn voor intensive care. De onderling diep verdeelde intensivisten verwierpen op 1 juli na vijf jaar onderhandelen de definitieve versie voor de nieuwe richtlijn.
Kwaliteitsinstituut pakt regie bij ic-richtlijn
Premium

De intensivisten hebben de ic-richtlijn

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Moskou aan de Amstel: NIV bestuur olv AMC hoogleraar autoriseert richtlijn 1 dag na afwijzing door beroepsgroep. Willens en wetens tegen statuten.
   4.2 Autorisatieprocedure Wanneer de consultatieronde is afgerond wordt de richtlijn ter autorisatie geagendeerd voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NIV. De autorisatie is de formele bekrachtiging van de richtlijn. De ALV vindt twee keer in het jaar plaats, in april tijdens de internistendagen en in november bij de najaarsconferentie. Bij het maken van de tijdsplanning voor de ontwikkeling van de richtlijn dient rekening gehouden te worden met de halfjaarlijkse ALV. Dit houdt in dat de definitieve conceptrichtlijn minimaal 4 weken voor één van de algemene leden vergaderingen gereed dient te zijn. Na autorisatie worden de NIV- richtlijnen binnen een maand gepubliceerd op de NIV-website.
   Ik maak mij ernstige zorgen over de belangenverstrengeling in de Nederlandse zorgbesturen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.