Kwaliteitsinstituut pakt regie bij ic-richtlijn

Het Kwaliteitsinstituut pakt de regie bij het opstellen voor een nieuwe richtlijn voor intensive care. De onderling diep verdeelde intensivisten verwierpen op 1 juli na vijf jaar onderhandelen de definitieve versie voor de nieuwe richtlijn.
Kwaliteitsinstituut pakt regie bij ic-richtlijn

De intensivisten hebben de ic-richtlijn op 1 juli bij een speciale ledenbijeenkomst verworpen. Van de 425 aanwezige leden stemde 46 procent voor, 54 procent tegen, melden leden die aanwezig waren. De tegenstanders komen vooral uit de hoek van de ziekenhuizen met een kleine ic, omdat de nieuwe richtlijn ingrijpende gevolgen voor hen heeft. Ze moeten ervoor zorgen dat er 24/7 een intensivist aanwezig is. Ook moeten ze verplicht overleggen met intensivisten uit grote ic’s bij patiënten met complexe problematiek. De opstellers van de richtlijn stellen dat de patiëntenzorg hier beter van wordt, maar tegenstanders vinden dat de wetenschappelijke onderbouwing

1
85

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.