Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ron Boumans nieuwe bestuurder JGZZHW

Mark van Dorresteijn
Ron Boumans is per 1 november 2014 de nieuwe directeur-bestuurder van de stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West. Hij is de opvolger van Jolanda de Witte, die dit voorjaar is benoemd tot wethouder in de gemeente Zwijndrecht.
Ron Boumans nieuwe bestuurder JGZZHW
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Boumans gaat leiding geven aan een organisatie die haar preventieve jeugdgezondheidstaken met de aanstaande decentralisaties in het zorgdomein naar gemeenten vernieuwend en op maat inhoud geeft.

Loopbaan

Boumans heeft ruime ervaring opgedaan als manager in verschillende (academische) ziekenhuizen. Na zijn opleiding als A-verpleegkundige is hij zijn loopbaan gestart op de spoedeisende hulp, waarna hij diverse leidinggevende functies heeft vervuld. Vervolgens heeft hij zijn carrière vervolgd bij het Ministerie van VWS, Inspectie voor de Gezondheidszorg, waar hij eerst als regionaal inspecteur en de laatste jaren als directeur publieke gezondheid, ggz en forensische zorg werkzaam is geweest.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West voert de preventieve jeugdgezondheids-taken uit voor alle kinderen van 0-19 jaar in de acht gemeenten van de regio Zuid-Holland West. De jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten van de stichting ondersteunen met hun expertise kinderen, jeugdigen en ouders in hun eigen kracht. Met haar preventieve taak aan de voorkant van de zorgketen bevordert de organisatie de gezondheid en kunnen lichamelijke, psychische en sociale problemen worden voorkomen.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.