Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Sluiting SEH Tiel is onacceptabel’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een eventuele sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in Tiel is onacceptabel, vindt D66-fractie-voorzitter Jan de Geus in Geldermalsen. Hij maakt zich zorgen over de afbraak van de ziekenhuiszorg in de Betuwe.
‘Sluiting SEH Tiel is onacceptabel’
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

Volgens De Geus zijn de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Geachte lezer,
   Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn wanneer de Huisartsenpost nog meer behandelingsmogelijkheden krijgt.Ik denk hierbij aan de zogenaamde ‘Kleine Chirurgie’. Leidt minder ervaren huisartsen op op het vakgebied basis acute zorg;niet iedere huisarts is ook een kaderhuisarts.
   Mensen met complexe en levensbedreigende aandoeningen dienen direct in het nabijgelegen ziekenhuis te worden behandeld maar ook in deze situaties kan een kaderhuisarts veel betekenen.
   Misschien is het zinvol om aan de Huisartsenpost een observatie-verblijfsafdelin(eerstelijnskliniek)g te koppelen.
   Vriendelijke groet.

  2. Lees alle reacties
  3. Voor de regelmatige lezer van deze site zal het oud nieuws zijn, maar wellicht dat er lezers uit Tiel zijn die hier nieuw zijn:
   Het concentratieplan Spoedzorg van de zorgverzekeraars is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van de literatuur, neemt de ‘easy way out’ v.w.b. de maximale rijtijden, en denkt in traditionele patronen, daar waar een andere organisatiedenkwijze hier oplossingen biedt. Zie voor de volledige beschouwing en een concentratieplan dat de benodigde spoedzorg wel binnen de benodigde afstanden beschikbaar houdt, terwijl er toch het nodige bespaard kan worden http://bit.ly/1jj2ogI (eigen site).
   Voor de stelling over de literatuurinterpretatie is de onderbouwing in voorbereiding (gelinkt blogartikel ‘Een brief die 1 miljard bespaart?’).

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.