Sluiting SEH Tiel is onacceptabel’

Een eventuele sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in Tiel is onacceptabel, vindt D66-fractie-voorzitter Jan de Geus in Geldermalsen. Hij maakt zich zorgen over de afbraak van de ziekenhuiszorg in de Betuwe.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Sluiting SEH Tiel is onacceptabel’
Foto: ANP Lex van Lieshout

Volgens De Geus zijn de aanrijtijden voor ambulances in de Betuwe in de huidige omstandigheden al bijna over de landelijke grens. Een eventuele sluiting van de SEH Ziekenhuis Rivierenland in Tiel zou dat alleen maar erger maken. ‘Als er een grootschalige ramp is in de regio (Betuwelijn of A15), dan is de Betuwe aangewezen op ziekenhuizen in Nijmegen of Nieuwegein.’

Afbraak ziekenhuis

De Geus maakt zich ook zorgen over de langetermijneffecten van sluiting van de SEH in Tiel. In het kielzog van de SEH, dat als toegangspoort geldt voor ziekenhuizen, zullen nog meer ziekenhuisfuncties verdwijnen. In dat scenario zal het

3
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn wanneer de Huisartsenpost nog meer behandelingsmogelijkheden krijgt.Ik denk hierbij aan de zogenaamde ‘Kleine Chirurgie’. Leidt minder ervaren huisartsen op op het vakgebied basis acute zorg;niet iedere huisarts is ook een kaderhuisarts.
  Mensen met complexe en levensbedreigende aandoeningen dienen direct in het nabijgelegen ziekenhuis te worden behandeld maar ook in deze situaties kan een kaderhuisarts veel betekenen.
  Misschien is het zinvol om aan de Huisartsenpost een observatie-verblijfsafdelin(eerstelijnskliniek)g te koppelen.
  Vriendelijke groet.

 2. Lees alle reacties
 3. Voor de regelmatige lezer van deze site zal het oud nieuws zijn, maar wellicht dat er lezers uit Tiel zijn die hier nieuw zijn:
  Het concentratieplan Spoedzorg van de zorgverzekeraars is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van de literatuur, neemt de ‘easy way out’ v.w.b. de maximale rijtijden, en denkt in traditionele patronen, daar waar een andere organisatiedenkwijze hier oplossingen biedt. Zie voor de volledige beschouwing en een concentratieplan dat de benodigde spoedzorg wel binnen de benodigde afstanden beschikbaar houdt, terwijl er toch het nodige bespaard kan worden http://bit.ly/1jj2ogI (eigen site).
  Voor de stelling over de literatuurinterpretatie is de onderbouwing in voorbereiding (gelinkt blogartikel ‘Een brief die 1 miljard bespaart?’).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.