Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZGT gaat zwangere patiënten thuis monitoren

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaat zwangere patiënten thuis monitoren. Door de intensieve bewaking denkt het ziekenhuis in veel gevallen een opname te voorkomen.
ZGT gaat zwangere patiënten thuis monitoren

Thuismonitoring is specifiek bedoeld voor situaties tijdens de zwangerschap die om een intensievere bewaking van de zwangere en haar ongeboren kind vragen. Bijvoorbeeld een hogere bloeddruk, verminderde groei van het ongeboren kind of te vroeg gebroken vliezen. Een gespecialiseerde verpleegkundige bezoekt de zwangere thuis en controleert haar bloeddruk, registreert de conditie van het ongeboren kind met behulp van het CTG (cardiotocogram) en brengt de persoonlijke situatie in kaart. Vervolgens zorgt zij ervoor dat de medische gegevens bij de behandelend gynaecoloog terecht komen. Het team ZGT thuismonitoring wordt zeven dagen per week ingezet.

Samenwerking ZGT en MST

Het ontwikkelen en aanbieden van ZGT thuismonitoring is een concreet onderdeel van de plannen die ZGT en Medisch Spectrum Twente (MST) in nauwe samenwerking met de eerstelijns verloskundigen vorig jaar hebben gemaakt om de kwaliteit en de uitkomsten van de geboortezorg in Twente verder te verbeteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.