Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen artikelen 2014

Mark van Dorresteijn
De transitie inclusief wijkverpleegkundigen en de nieuwe Wmo staan in het middelpunt van de belangstelling in 2014. Ook spoedzorg, digitalisering en topinkomens blijven populair. Een overzicht van het jaar 2014.
Top-10: Best gelezen artikelen 2014

1. CZ passeert Buurtzorg Nederland

De controversiële opsplitsing van de wijkverpleging wordt realiteit. Zorgverzekeraar CZ passeert Buurtzorg Nederland. ‘Voor S1 moet je in netwerken samenwerken. Doet Buurtzorg niet’, twittert CZ-topman Wim van der Meeren.
Lees het complete artikel

2. Verzekeraars weigeren Buurtzorg 9,5 miljoen

Zorgkantoren weigeren thuiszorgaanbieder Buurtzorg Nederland 9,5 miljoen euro aan geleverde zorg uit te betalen over 2013. Buurtzorg sluit 2013 daarom voor het eerst af met een klein verlies.
Lees het complete artikel

3.Vijf grootste vraagtekens bij nieuwe Wmo

Kamerfracties bieden vandaag hun schriftelijke inbreng aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) over de nieuwe Wmo aan. De top-vijf grootste vraagtekens bij de nieuwe Wmo.
Lees het complete artikel

4. Uitstel dreigt voor nieuwe Wmo

De invoeringsdatum van 1 januari 2015 voor de nieuwe Wmo staat onder druk. De VNG wil de wet onder zware condities nog wel uitvoeren maar de oppositie pleit voor uitstel.
Lees het complete artikel

5. Sluiting seh Orbis is ‘grof schandaal’

Het ‘ziekenhuis van de 21e eeuw’, Orbis Medisch en Zorgconcern, moet zijn spoedeisende hulp sluiten. Van de IC blijft niet meer over dan een post-anesthesie unit.
Lees het complete artikel

6. Top-50: Chris Marsman best verdienende bestuurder

Chris Marsman, voormalig bestuurder van de Kwadrantgroep, kreeg in 2013 een totale bezoldiging van 507.673 euro.
Lees het complete artikel

7. Gemeenten korten fors op Wmo-tarieven

Gemeenten leggen zorgaanbieders flinke kortingen op bij de aanbesteding van de Wmo. De kortingen lopen op tot tachtig procent.
Lees het complete artikel

8. De Blok: ‘Zadel wijkverpleegkundigen niet op met regiefunctie’

Oprichter Jos de Blok van Buurtzorg Nederland maakt zich zorgen over de rol die gemeenten aan wijkverpleegkundigen toebedelen in de nieuwe Wmo.
Lees het complete artikel

9. Zorgverzekeraars gaan e-health opdringen

Zorginkopers verlangen steeds vaker dat e-health een betekenisvolle functie heeft in het zorgproces. Doen zorgaanbieders daar niet aan mee, dan krijgen zij geen contract meer.
Lees het complete artikel

10. Ziekenhuizen zoeken massaal nieuw epd/zis

Circa veertig procent van de ziekenhuizen heeft plannen om over te stappen op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS).
Lees het complete artikel

Top-10 van 2013

Benieuwd welke berichten het meest gelezen waren in 2013?

Bekijk het overzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.